Historie


Fløya anlegg ble bygd av Idrettsforeningen Fløya. IF Fløya ble stiftet som klubb i 1922 men det var ikke før i 2003 at klubben fikk et eget anlegg. Samme året fikk foreningen kommunens kulturpris for nettopp denne bragden.


Det første som Fløya bygde av anlegget var faktisk kunstgressbanen ute. Den kom allerede som en konkret idé i 1992, og etter mye tid og arbeid sto den endelig ferdig sommeren 1998. Det neste som sto på listen var Fløyahallen. Selv om kunstgressbanen var fantastisk å ha på sommerstid, ble det litt verre for lagene å bruke den på vinteren. Så da var løsningen en hall, og den skulle bygges ved siden av Fløyabanen. Allerede året etter Fløyabanen sto ferdig begynte klubben planlegging og forberedning av ny idrettshall.


Byggestart av hallen var oktober 2002, og etter mange tusen timer med arbeid og uvurderlig frivillighet sto endelig bygget ferdig i 2003. Første bruk av hallen var i november 2003. Fløyahallen ble offisielt åpnet 24 januar 2004 til stor glede for både klubben og byen. 


I 2007 startet arbeidet med tribunebygg samt en enkel tribune på Fløyabanen. Tribunebygget fikk ferdigattest i 2015. En større og bedre tribune med tak ble påbegynt i 2016 og er den tribunen vi har i dag.


I 2014 ble Fløya Anlegg AS skilt ut som eget selskap fra Idrettsforeningen.